C3 productie gestopt
Robert de Leeuw - zondag 05 juli 2015 13:11:40
Ik heb al jaren vinnen van C3, eerste een Custom D2, maar vooral veel met de Venoms gevaren. Boogie is een vakman, weet echt wat hij doet. Ontwerpt en maakt briljante vinnen. Na jaren custom vinnen te hebben gemaakt is hij in 2007 opzoek gegaan naar mogelijkheden om productie vinnen te maken. Na een mislukte samen werking met pro-limit is C3 in 2008 begonnen met productie vinnen. Eerste vin is gelijk een topper: De legendarische Venom! De Venom is een super fijne controle vin, bedoelt voor downwind slalom of speed in moeilijkere omstandigheden. Daarna volgde al snel de Sting, meer een allround slalom vin die beter upwind werkt. Voor de speedsurfers de misschien nog wel beroemdere Slingshot, die een heel nieuw concept speed vin lanceerde: Delta vinnen. Veel andere merken zijn gevolgd, maar heeft een merk een betere vin dan de Slingshot gemaakt?

Laatste paar jaar was het rustig, geen nieuwe vinnen.

Nu blijkt dat sinds September 2014 Boogie en zijn zaken partner uit elkaar zijn gegaan en daarmee ook C3 is gestopt als merk voor productie vinnen. Boogie geeft zelf aan weer wel custom vinnen te zullen gaan maken, maar dat het nog wel even duurt voor hij met nieuwe modellen komt. Boogie heeft een aantal van zijn mallen: De Formula mallen en de Slalom: D2 mal verkocht aan F4 in amerika die er nu nog vinnen mee maken. Dus daarvoor zal Boogie nieuwe mallen moeten gaan maken die, zoals je van Boogie kunt verwachten: beter zijn dan de vorige modellen.
Heb je nog C3 vinnen? Wees er zuinig op, ze zijn erg goed en zullen nu zeker hun waarde houden en misschien nog wel meer waard gaan worden.

Bron: http://www.seabreeze.com.au/forums/Windsurfing/Gps/C3-phase-three-from-custom-to-production-to/