Eind uitslag Regiocup Zuid 2011: 2de, nee toch 4de, en een onverwachte extra prijs
Robert de Leeuw - dinsdag 11 oktober 2011 21:10:10
Direct na de laatste heats van de laatste regiocup van dit jaar hadden we een prijs uitreiking. Andere jaren was dat nooit. Het is wel een stuk leuker om een prijs uitreiking te hebben.

Er waren 4 eerste prijzen te winnen: Men en U20 (Under 20) is zowel de Gold als in de Silverfleet. Daarnaast waren er kleine prijsjes voor iedereen die mee heeft gedaan.

Eerst was de Silverfleet aan de beurt, toch wel spannend, 1ste kon ik nooit worden, maar wat dan wel.
1 Andrea Vanhoorne (BEL-26)
2 Robert de Leeuw (NED-118)
3 Ko de Visser (NED-252)Doordat ik de eerste wedstrijd van dit jaar had gemist wegens vakantie miste ik te veel punten anders was ik denk ik ruim eerste geworden dit jaar. Aangezien Andrea nog maar 17 is mocht ze 2 prijzen mee naar huis nemen: U20 en Men. Ik denk dat we volgend jaar ook maar een prijs voor beste dame moeten regelen.

Goldfleet U20:
1 Jordy Vonk
2 Boris Van Cauteren
3 Kjell de BruynEn als laatste de "Koningsklasse" Goldfleet Men. Met de afwezigheid van Denis Standhardt (GER-189) vandaag was de strijd tussen Ingmar en Nikaj:
1 Nikaj Droop
2 Ingmar Daldorf
3 Dennis KlaaysenNikaj was dit jaar nog te snel voor Ingmar, maar Ingmar is nog relatief jong en zal de komende jaren nog veel groeien. Nikaj is net zo oud als ik, dus nog niet versleten, en kan nog heel wat jaren mee. Volgend jaar wordt het weer spannend tussen deze 2.

Nog een speciale vermelding: Coen Swijnenburg heeft op 14 jarige leeftijd vandaag zijn eerste heat gewonnen in de Goldfeet: Een aantal toppers had een valse start en Coen zat er goed bij en won de heat voor Dennis Klaaysen en Jordy Vonk.

En toen werd ik nogmaals naar voren geroepen. Ik was totaal verrast. Wat kreeg ik te horen:
"Je was vandaag ruim te beste in de Silverfleet. Vorig jaar was je al 2de in de Silverfleet. Je twijfelde dit jaar of je in de Gold of in de Silverfleet mee zou doen. Je koos voor de Silverfleet. We hebben je in 2 jaar zien groeien van iemand die bij een start 15 seconden te laat was tot iemand die vandaag vaak bijna net vals was. Volgend jaar heten we je welkom bij de echte mannen in de goldfeet. Daarnaast wil de NVW je uitnodiging om mee te doen met het NK omdat we denk dat je daar klaar voor bent. Dit betekend dat je komen jaar met het NK mee mag doen zonder inschrijf geld te hoeven betalen."
GAAF. Volgend jaar NK varen en niet eens inschrijf geld hoeven te betalen. Normaal is dat toch al snel 20 euro per dag ofzo.

Het was een mooi jaar Regiocup. Helaas de eerste wedstrijd gemist, beide andere slalom wedstrijden heel goed gevaren. De Formula wedstrijd was leuk, maar de wind was voor mij net te weinig. Met 4 wedstrijden hebben we best veel kunnen varen.

Roel, Jan en de andere vrijwilligers bedankt voor de organisatie en tot volgend jaar.

Nog een foto van alle deelnemers:

En toen was ik toch niet 2de. Op maandag is Ko nog een keer door de uitslagen gelopen en kwam er achter dat er 1 aftrek te veel was gebruikt bij het berekenen van de eind uitslag. Dus kon ik 1 heat van de gemiste wedstrijd minder aftrekken en daarmee werd ik dus 4de overall. Ik kan me er niet heel druk over maken, ik heb goed gevaren, ik heb het naar mijn zin gehad. Vind het wel jammer voor Johan Vente want hij was 3de en had daar op het podium horen staan, Johan, proficiat.
Dus de echte einduitslag:
1 Andrea Vanhoorne (BEL-26)
2 Ko de Visser (NED-252)
3 Johan Vente
4 Robert de Leeuw (NED-118)