26 Oktober 2011: Zonnig najaars dagje
Robert de Leeuw - vrijdag 28 oktober 2011 12:40:54
Lekkere wind en weer voorspelt en ik had een vrije dag, super. Na het ophalen van mijn RAM F9 bij de zeilmaker door naar de Kabbelaarsbank. Daar zag het er goed uit, veel planerende surfers en strak blauwe hemel. Helemaal niet koud. Warp F2011 Na even praten mijn Warp 7.8 opgetuigd, mooie dag om mijn pas gekochte Warp F2011s eens te testen. Begonnen met mijn iSonic 111 er onder, maar omdat de wind erg zacht was uit eindelijk overgestapt op mijn pas gekocht iSonic 121. Dat ging beter, maar wind nam verder af dus moeten stoppen. Was een lekker dagje, beetje weinig wind, maar met z'n zonnetje was het echt genieten.Foto's Select SL7/RS7 met gebroken base
Robert de Leeuw - dinsdag 18 oktober 2011 22:14:12
Heel veel Select SL7/RS7's krijgen problemen met een loskomende base. Peterman heeft er al een mooi article overgeschreven. Ik heb in 2009 een RS7 49cm gekregen waar de base los van was. Ik heb er uiteindelijk een 41cm van gemaakt. Dit weekend was ik de garage aan het opruimen en kwam ik oude base tegen. Ik heb er maar even foto's van gemaakt, altijd leerzaam. Die wilde ik jullie niet onthouden.


Speedsurf tips: In 5 stappen sneller op de 10-seconden run
Robert de Leeuw - zondag 16 oktober 2011 22:30:52
Peter Heida, zelf een erg sneller slalom/speed surfer heeft een mooi stuk geschreven voor speedsurfers die sneller willen worden. Hij heeft ook een paar andere toppers (80+ km/u) gevraagd hoe zijn top snelheden halen.


Nederland Wereld Kampioen Honkbal 2011
Robert de Leeuw - zondag 16 oktober 2011 13:58:20
Als oud Honkballer kijk ik, als er eens een wedstrijd op TV is, nog wel eens een wedstrijdje. Ik blijf het een mooie sport vinden. Onze Honkballers telde, in de tijd dat ik nog Honkbalde eind jaren 80, helemaal niet mee op wereld niveau. Toen Robert Eenhoorn in 1990 als eerst in Amerika ging spelen leek het toch mogelijk dat Nederlanders goed kunnen Honkballen. In 2000 wisten de Nederlandse Cuba, een van de Wereldtoppers) te verslaan tijden het Olympische toernooi. Daarmee was dat toch wel het hoogte punt voor het Nederlandse Honkbal. Maar daar is afgelopen dagen verandering in gekomen. Op het WK in Panama heeft het Nederlandse team een aantal toppers verslagen met als hoogte punt Donderdag Cuba met 4-1 verslagen en daarmee een plaats in de Finale. In de Finale kwamen ze Cuba weer tegen. De finale zou Zaterdagavond Nederlandse tijd 24:00 plaats vinden. Ik wilde gaan kijken, maar door regen wed de wedstrijd uit gesteld naar 3:00 en uit eindelijk schijnbaar 4:00 in de nacht. Ik ben maar gaan slapen. Helaas. Want Nederland heeft met 2-1 Cuba verslagen en is daarmee Wereld Kampioen. En daar ben ik als oud Honkballer erg trots op.


11 Oktober 2011: Middagje Freeride en Speed
Robert de Leeuw - donderdag 13 oktober 2011 17:55:33
De 4de dag in 6 dagen. Tijd om weer rustig aan te doen. Voor de Grevelingendam iets te zuid dus botenhelling. Lekker met JP�FSW�84II met Ice 4.7 gevaren. Net echt fijn water om te varen. Nog ff met de GPS achter dammetje in Herkingen gevaren: 60.4 km/u


Eind uitslag Regiocup Zuid 2011: 2de, nee toch 4de, en een onverwachte extra prijs
Robert de Leeuw - dinsdag 11 oktober 2011 21:10:10
Direct na de laatste heats van de laatste regiocup van dit jaar hadden we een prijs uitreiking. Andere jaren was dat nooit. Het is wel een stuk leuker om een prijs uitreiking te hebben. Er waren 4 eerste prijzen te winnen: Men en U20 (Under 20) is zowel de Gold als in de Silverfleet. Daarnaast waren er kleine prijsjes voor iedereen die mee heeft gedaan. Ik werd 2de in de Silverfleet, doordat ik de eerste wedstrijd had gemist had ik te veel punten achterstand om nog eerste te kunnen worden. Na de gewone prijzen werd ik nogmaals naar voren geroepen: Omdat ik in 2 jaar zoveel ben gegroeid en ik de laaste 2 wedstrijden zo goed heb gevaren in de Silverfleet werd ik welkom geheten in de Goldfleet, dus mee doen met de toppers. En daarnaast ben ik door het NVW uitgenodigd om komen jaar mee te doen met het NK! Op maandag ging Ko nog eens door de uitslagen en kwam er achter dat er een fout was gemaakt, er was 1 aftrek te veel gegeven waardoor ik te veel goed had weten te maken. Dus werd ik geen 2de maar 4de.


09 Oktober 2011: Laatste regiocup 2011
Robert de Leeuw - dinsdag 11 oktober 2011 20:02:09
Er was toenemende wind draaiend van Zuid naar West voorspelt, dus meestal wordt dat een rare wedstrijd me afgelaste heats en steeds uitstel van heats om de baan aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Daarnaast ook veel regen voorspelt, dus niet de leukste omstandigheden. Maar het eerlijke is dat iedereen daar last van heeft. Totaal 10 heat gevaren, de eerst 9 heb ik ruim gewonnen, de laatste door een erg slechte start en goed varen van Ko en Andrea helaas 3de geworden. Met 9 overwinningen en met 2 heats aftrek ruim 1ste geworden vandaag. Het is nu wel heel duidelijk dat ik niet meer in de Silverfleet hoor en dus volgend jaar Goldfleet ga varen, in de goldfleet zal het wel niet meer of heel zeldzaam lukken om een heat te winnen, de top 5 van de goldfleet is echt heel erg goed, maar de jongens daar achter moet ik toch wel leuke wedstrijden mee kunnen varen volgend jaar.


08 Oktober 2011: Koud middagje, 8.4 kapot!
Robert de Leeuw - zondag 09 oktober 2011 17:40:00
In de ochtend wat andere dingen te doen, was ook nog moe van Donderdag, dus rustig wat andere klusjes gedaan en daarna pas naar Zeeland gegaan. Weinig wind, dus grootste slalom set gepakt: GT85 met RAM 8.4. Tussen de buien was het goed, kon makkelijk planeren ook als andere al stil vielen, maar in de buien was de wind zo hard dat ik mijn setje niet op het water kon houden. Bij het uit het water lopen tijdens een bui viel me een scheurtje in mijn zeil, net boven de giek, in het voorlijk op. Snel mijn setje afgetuigd, 8,4 moet worden gerepareerd. Om toch nog iets te trimmen voor de wedstrijd morgen de Warp 8.0 opgetuigd en het water op gegaan. Normaal zou ik nu nog niet mijn Warps pakken voor een wedstrijd omdat mijn gybes een stuk slechter zijn met mijn Warps dan met mijn RAMs. Op het water merkte ik al snel dat het board meer plakte dan met de RAM�8.4. De Warp geeft duidelijk meer downforce. Mastvoet nog verder naar achter en toen liep het setje weer sneller. Wat opviel is met hoe weinig wind de Warp nog planeerde en hoe licht het zeil dan voelde. Er is nog een beetje hoop voor de wedstrijd morgen, als de wind dan ook zacht is.


06 Oktober 2011: Eerste herfst storm en toch nog verbrand.
Robert de Leeuw - vrijdag 07 oktober 2011 17:40:00
Na een paar weken wind stil en warm weer is de herfst nu echt begonnen, afgelopen dagen nam de wind steeds meer toe en vandaag zou de dag met hardste wind worden. Ik had veel bewolking en regen verwacht. Thuis regende het flink toen ik weg ging, maar onderweg werd het al snel droog en daarna geen regen meer gehad. Rond een uur of 2 a 3 trok het zelfs helemaal open en was het heerlijk in de zon, oke, wel verbrand. De herst is heel erg goed begonnen. Hopelijk komend weekend meer.


Full-Speed slalom rakje op film (50-55 km/u)
Robert de Leeuw - maandag 03 oktober 2011 15:31:39
Ik heb op 12 september wat gefilmd met mijn GoPro camera. Heb afgelopen weekend er een filmpje van gemaakt (het waaide niet en dan heb je tijd over)


Einde windstille periode in aantocht
Robert de Leeuw - maandag 03 oktober 2011 15:03:39
Na weken warm, droog en windstil weer begint het morgen eindelijk weer te waaien. Meeste mensen zullen balen dat het mooie weer voorbij is en de herfst nu echt gaat beginnen. Voor surfers is een paar weken uitrusten en spullen schoonmaken voor bij en gaat het feest nu juist pas echt beginnen.