29 December 2011: Laatste sessie van het jaar: Koud maar lekker
Robert de Leeuw - vrijdag 30 december 2011 12:28:08
Voorspelling was qua wind al dagen erg goed, maar met maar 7 graden zou het niet warm worden, en om het helemaal te verpesten was er ook nog heel de middag regen voorspelt. Dus een No-Go. Gewoon gaan werken, ik check het weer op mijn werk, he maar 1 bui en die trekt tussen 11:00 en 13:00 over zeeland. Daarna zou het droog zijn. dus toch maar mijn surfspullen gaan halen, werken kan morgen ook nog. Ik was rond 12:00 op de grevelingendam:�Regen. In de auto wat gegeten en buien-radar gechecked. Pas rond 13:30 werd het droog, windrichting was net te zuid voor de Grevelingedam zelf dus even door gereden naar de boten helling. daar kwam de wind goed door: 18 tot 27 knopen:�Windkracht 5 a 6:�Lekker! Even getwijfeld� om 4.7 te pakken, maar dat zou tussen de vlagen wel eens net te klein zijn, en met deze kou is het beter om wat harder te moeten werken met een 5.3 dan te dobberen met een 4.7. Het was opstappen en weg vliegen, sommige vlagen waren erg ghard en stond ik toch wel op max. In het begin vooral dicht bij de kant wat gybejes rond de eerste grote rode boei gemaakt. Toen Hans ook het water op kwam samen veel rakken naar Herkingen gemaakt. Met dit weer doe ik dat liever niet alleen. Gaat er iets mis heb je alle hulp nodig. enkele sprongetjes gemaakt, maar stonden weinig goede golven. Laatste half uur werd ik moe en begon ik wat te vallen, dus maar op tijd gestopt. Geen kou gehad, alleen weer een beetje koude vingers, maar ging al beter dan de laatste keer. Ik miste de warme kleedruimte van Kabbelaarsbank, maar het was erg lekker varen. Mooie afsluiting van een zeer goed seizoen. Hopelijk blijft de voorspelling van 12 graden en wind voor 1 Januari staan, begint het nieuwe jaar direct goed.


Prettige Kerstdagen
Robert de Leeuw - vrijdag 23 december 2011 19:38:25
Iedereen Prettige Kerstdagen. Alle surfers die niet te veel verplichtingen hebben en dus deze dagen kunnen varen: Veel plezier. Het ziet er mooi uit voor kerst, goed groot is de kans op mooie wind en niet te koud met kerst.


10 December 2011: Koud: 6 a 7 graden, maar lekker
Robert de Leeuw - zaterdag 10 december 2011 22:24:24
Na een weekje stormen maar moeten werken was er voor zaterdag gelukkig ook nog wat wind. Voorspelling nam iets af richting het weekend, maar met 15 tot 21 knopen genoeg om lekker te varen en met 8 a 9 graden voorspelt net warm genoeg om nog te surfen.� Gekozen voor Kabbelaarsbank, waarschijnlijk meer wind dat de Grevelingendam, en warm omkleden bij het surfcenter. Gelukkig maar omdat het maar 6 a 7 graden was en ik normaal 8 graden als ondergrens aan hou. Heel de middag met iSonic 121, Warp 7.8 en Deboichet SL2 42cm gevaren. Eerste rak: 55.4 km/h op mijn GPS, daarna niet meer gehaald. Eerste paar rakjes moet ik wel wat wennen, beetje aan trim en houding werken, voelde erg vermoeiend. Even gestopt, en de rest liep ook te praten over vermoeing, duidelijk de kou die parten speelde. Verder liep het erg lekker, meestal heerlijk los, kon goed redelijk goed hoogte lopen. Veel gybes geoefend rond de boeien die er lagen. Eerste paar gingen niet zo goed, moest even aan het board wennen, maar zeker tegen het einde gingen de meesten echt briljant. Toen alleen nog geoefend om zo dicht mogelijk bij de boei uit te komen. Mijn techniek is goed. Nu nog het inzet moment verbeter zodat ik geen ruimte voor andere laat. Ook merkte ik dat ik slechter gybe als ik achter andere vaar, ik neig er na om hen te volgen, terwijl ik gewoon mijn eigen lijn zou moeten volgen. Snelheid was gelijk aan iedereen, of sneller. Gybes duidelijk het best. Was altijd veel sneller weg. Het was koud, maar geen kou gehad, maar daardoor wel vermoeiend. Met het zonnetje was het lekker. Heerlijk 2,5 uur gevaren. Met een man of 10 a 15 (en 2 dames) op het water niet heel er druk.Modder
Robert de Leeuw - zondag 04 december 2011 18:56:34
Met een mountainbike door de modder is leuk, maar met een motor is het hilarisch


Blog ge-update: Foto's in de blog
Robert de Leeuw - zaterdag 03 december 2011 22:49:04
Ik heb wat aangepast aan mijn blog, nu kan ik foto's etc makkelijker opnemen in mijn blog. Ik ga dit nog verder uitbreiden dat ik ook markup toe kan voegen. Ook heb ik wat toegevoegd voor surf-foto's, als ik een surfdag post op mijn blog, en ik heb foto's van die dag komen de eerste 5 foto's direct in mijn blog. Dat ga ik nog uit breiden met filmpjes.


27 November 2011: En nog een dagje surfen
Robert de Leeuw - donderdag 01 december 2011 21:06:01
3de dag op rij surfen, en dat in November, zeldzaam, maar na weken nauwlijks wind wel heel lekker. Ik had gekozen om laat te gaan surfen, in de ochtend hielden ze ZW en dan 6 a 7 Bf. Na 13:00 zou de wind snel draaien naar W/NW en afnemen naar 5 Bf. Er zijn bijna geen spots waar beide windrichtingen echt fijn zijn. Zo-ie-zo is het niet prettig om op het water te zijn als de wind draait. Dus gekozen om na 13:00 op de Grevelingendam te gaan varen als de wind was gedraait. Dat was een goede keus. Wind was iets minder dan ik had gehoopt, maar de zon ging zelfs nog schijnen, en dat is wel lekker. In het begin een heel harde bui met veel regen, daarna begon de wind af te nemen en de zon te schijnen. Lekker gevaren, al was het vaak wel minimaal. Op zich een goed keus geweest om te wacht tot de wind was gedraait. Lekker dagje rustig aan doen na 2 dagen knallen met slalom spullen. Voldaan naar huis gereden. Winter zou nu mogen beginnen, ik heb een paar dagen rust nodig.