26 April 2011: Mooie zomerse middag en mijn Formula doop
Robert de Leeuw - woensdag 27 april 2011 16:44:06
Paar uur vrij genomen om een middag/avondje te surfen. Eenmaal aangekomen leek er nauwlijks wind te staan dus mijn 11.0m2 opgetuigd. Eerste keer serieus varen met een 11.0m. In het begin weinig wind, maar wind nam snel toe tot 18 a 20 knopen en dan wordt het overleven zeker als je geen ervaring met Formula hebt, het was dood eng. Gelukkig zonder schade aan de kant gekomen. Daarna nog heerlijk gevaren met mijn 7.3. Samen met Marius lange rakken gemaakt om te kijken wie het snelste was, verschil was erg klein: Was erg leuk. Toen de wind minder werd toch nog een keer met 11.0m geprobeerd: Dit keer was het een stuk beter te doen, wind was een heel stuk minder.


Kampioenschaps Beker onder de Bus: Stomme voetballers
Robert de Leeuw - donderdag 21 april 2011 21:55:46
Mensen die me kennen weten dat ik helemaal niks heb met voetballen. Maar vandaag heb ik toch erg hard gelachen om een voetballer. Real Madrid heeft gisteren de Copa Del Rey (wat dat ook moge zijn) gewonnen. Tijd voor een feestje: Rondrit met een open bus door de straten. Grote 15 kilo wegende beker met op de bus. Laat een van de speler de beker vallen en die komt onder de bus. Ongelofelijk... Je verzint het gewoon niet. Gelukkig leven we in een moderne tijd met heel veel cameras en dus is het vastgelegd. Die mag vast nooit meer een beker vast houden.


Weinig wind voor IFCA Slalom op Bonaire
Robert de Leeuw - donderdag 21 april 2011 11:10:08
Veel surfers waarmee ik afgelopen zomer met getrained zijn deze week in Boniare voor het IFCA Wereld Kampioenschap Slalom 2011. Helaas laat de wind het afweten. Het normaal zo windzekere Bonaire is nu bijna windstil. Dus ja dan zit er niets anders op dan wachten op wind en jezelf vermaken.helaas.


Hoe maak je een nieuwe Tuttlebox aan een vin?
Robert de Leeuw - donderdag 14 april 2011 15:52:28
Tim Hemer (uit Australie) maakt al een paar jaar leuke verslagen van zijn windsurf knutsel projecten. Nu heeft hij een Select S07 ingekort en van een nieuwe base voorzien, met een hoop foto's en instructies. Dus voor de surfers die het nog nooit hebben gedaan en graag een keer willen klussen: Verplichte leeskost.


Tim's Materiaal Tips
Robert de Leeuw - donderdag 14 april 2011 11:23:47
Cobus heeft weer een informatief stukje geschreven. Na een gezellig avondje met Tim Clarke en Witteveen had cobus een aantal er handig tips voor surfmateriaal verzameld. Die heeft hij een een kort artikel geschreven: Hoe voorkom je dat de outhaullijn van je setje overmatig slijt? Hoe zorg je dat Formuline niet gaat rafelen? etc.


Nieuwe Youtube surf film parodie: Camber Rotatie
Robert de Leeuw - woensdag 13 april 2011 22:29:37
Toen de Nieuwe Maui Sails TR7 uit kwam was er al snel een filmpje op Internet hoe geweldig de camber rotatie wel niet was. Nou dat filmpje vonden er paar zeer humoristiche zeeuwen het waard om een parodie op te maken... Dit keer met een KA-Sails zeil.


12 April 2011: Super sessie
Robert de Leeuw - woensdag 13 april 2011 09:53:01
Er werd W/NW 20 a 25 knopen voorspeld, perfect voor de Grevelingendam. Had mijn vrije dag, dus perfect. Martijn nam ook een dragje vrij en later kwamen Arno en Ronald ook nog. Ondanks dat er maar 8 graden was voorspeld was het helemaal niet koud, als de zon door kwam was het echt lekker, en zeker een stuk beter dan vorige week. Wind was goed, soms nam hij een beetje af, maar met wat trimmen kon ik altijd varen:�Dankje North voor de Power XT!


Brekende mast op film
Robert de Leeuw - woensdag 13 april 2011 09:26:38
Een paar belgen zijn vorige week gaan surfen op Zonnemaire. Helmcamera mee om alles vast te leggen. Breekt hij een mast tijden een gybe. Volgens mij de eerste keer dat dit is vast gelegd op film vanuit deze hoek. Kijk maar eens bij 5:30 minuten.


05 April 2011: Koud dagje
Robert de Leeuw - woensdag 06 april 2011 17:40:00
Eerste week 4 dagen werken en direct een mooi dagje met wind. Alleen wat een kou.... Ik was nog zo gewend aan het lekkere weer van Zaterdag:�En dan valt het tegen. .... Al snel had ik Peter gevonden, na 1 rakje achter hem aan te zijn gevaren gybe-te hij, viel, ik er omheen. Even gestopt om te vragen hoe het ging. Had hij zijn hand over zijn neus, allemaal bloed...


02 April 2011: Heerlijk zomers dagje
Robert de Leeuw - zondag 03 april 2011 17:40:00
Frank wilde weer een keer in Zeeland gaan surfen en een beetje slalom oefenen. Ik vond de WWT�training te vroeg beginnen, dus met Frank afgesproken om gewoon vrij te gaan varen. Wind was Z/ZO, dus zijn we naar de Punt gegaan. Op de punt was het druk, moest zoeken naar een beetje een goed plekje. Na even kort met wat mensen te hebben gekletst besloten om de RAM 8.4s op te tuigen, voor Frank zijn eerste keer�(hij heeft een F8), voor mij de 2de keer. Ik nam mijn GT85, Frank zijn Tabou Manta 80cm, hij had nog nooit op een board breder dan een cm of 65 gestaan.