Surf reparatie tip: Gebruik een textielschaar voor knippen glas/carbonvezel
Robert de Leeuw - woensdag 08 februari 2012 09:42:23
Ik gebruikte altijd een normale grote schaar om glasvezel en carbonvezel te knippen. De vezels gingen altijd wel een beetje schuiven, bij carbon zelfs heel veel, maar nooit aan gedacht om een andere schaar te proberen.
Nu las ik op windsurfing.nl de tip dat een HEMA textielschaar heel erg goed zou moeten werken.
Laatst was ik bij de HEMA en heb gelijk de textielschaar mee gebracht. Gisteren voor het eerst gebruikt. Wat een verschil, werkt echt super goed.


de Schotsmancup: Dispute WWT vs ZW7 not solved
Robert de Leeuw - zondag 05 februari 2012 17:01:15
I just received an e-mail form our chairman of ZW7. He send us an update about the dispute between ZW7 en WWT.
ZW7 has been asked by the Watersportverbond (Dutch Watersports Federation) to change the name of the competition they planned: RegioCup ZuidWest. I guess that the WWT has better contacts within the Federation and found it not enough to have a seperate competition but even found the name: RegioCup ZuidWest a problem. I always had the idea that windsurfers were relaxed people....

ZW7 has change the name to: de Schotsmancup


Caspar Verhagen over de nieuwe Select S12 slalom vinnen
Robert de Leeuw - zaterdag 04 februari 2012 14:00:26
Select Hydrofoils heeft dit jaar de S12 serie geintroduceerd. De S12 vervangt de S10 en S11 van de vorig jaar beide te koop waren. Maar hoe is de S12 te vergelijken met de S10 en S11? Caspar Verhagen, vin ontwerper die voor Select werkt, heeft er op windsurfing.nl een stukje over geschreven.

S12 SLAM     lengte van 31 - 41 (verbeterde versie van de S11 en daarvoor de SO7)
S12 SLAM XL lengte van 41 - 49 (verbeterde versie van de S10)
S12 RACE     lengte van 49 - 61 (verbeterde versie van de S11)

Ik heb die informatie toegevoegd aan mijn artikel over Select vinnen dat ik afgelopen jaar heb geschreven na een uitgeberid gesprek met Caspar Verhagen over de Select slalom vinnen van dat jaar en de jaren daarvoor.


Wakeboarden met ijsbergen
Robert de Leeuw - vrijdag 03 februari 2012 22:36:16
 We hebben in Nederland nu al een week vorst, al het water raakt bevroren, vandaag een mooi pak sneeuw er overheen. Dat wordt even niet surfen. In Alaska denken ze daar heel anders over: IJsbergen in het water en dan gaan Wakeboarden levert heel erg mooie beelden op!Kroonprinselijk paar tien jaar getrouwd: Herinnering aan een geweldigde surfdag
Robert de Leeuw - donderdag 02 februari 2012 09:33:16
Willem-Alexander en Maxima zijn vandaag 10 jaar getrouwd. Ik heb er destijds niks van gezien, er was wind en 8 a 10 graden voorspeld, dus ik ben gaan surfen. Die dag staat in mijn geheugen gegrift als een briljante surfdag. Heel de dag een strak blauwe hemel, mooi zuiden windje. Lekker middagje met mijn ART Slide 5.4 gevaren. Het was gezellig, samen met Frank en Dirk-Jan afgesproken op de kabbelaarsbank. Het was niet warm, maar met de zon wel lekker.

Alleen die stroopwafels.. Iemand (ik dacht Frank) had stroopwafels bij en die hadden in zijn koude auto gelegen. Koude stroopwafels zijn niet om te eten, de stroop wordt hard!