29 September 2013: Regiocup Zuid: Dag 2: ZWAAR
Robert de Leeuw - maandag 30 september 2013 19:55:12
Vandaag iets meer wind voorspeld dan gisteren, en we kregen nog meer. Alle races met Warp 7.0 op de iSonic 101 gevaren. Ging meestal erg goed, alleen de eerste boei lag precies is erg hoge deining, die net stijl werd rond de boei. Ik ben er zelf maar 1x gevallen, maar door planeren is me daar niet/nauwelijks gelukt. Er vielen daar steeds veel minder ervaren surfers, maar ook enkele toppers. Rest van de baan was een stuk makkelijker en hier en daar zelfs erg vlak. De laatste 2 eliminaties heb ik de voorronde niet gevaren, alleen de loosers final, ik was te moe om alle races te varen. Het was een mooi dagje, vrij constante wind, volle bak zon, mooie wedstrijden. Dodelijk vermoeiend.


28 September 2013: Regiocup Zuid: Dag 1
Robert de Leeuw - zondag 29 september 2013 21:25:52
Mooi weer, oosten wind voorspeld. Het was druk, veel NK deelnemers aanwezig. Begonnen met Warp 7.8, maar die was eigenlijk te klein. Dus op de GT85 gezet. Pas in de eerste pauze tijd om de 8.6 op te tuigen. 2de eliminatie: Eindelijk de nodige druk, al was het nog minimaal. Misschien toch de 9.5 moeten pakken. Kon wel planeren, maar kwam steeds snelheid te kort. Geen slechte dag, beetje vlagerige wind en slechte materiaal keuze. Misschien is mijn GT85 toch niet geschikt voor de Goldfleet, kom snelheid te kort, toch maar eens opzoek naar iets nieuwers?


22 September 2013: NK Lauwersmeer: Raceboard
Robert de Leeuw - maandag 23 september 2013 21:37:18
2de dag NK Lauwersmeer, eerste dag geen wind gehad. Er werd Course Race gevaren, dus ik mocht weer met de Techno's mee doen. Ik verwachte weinig wind, dus de Simmer Race LE 9.0 gepakt. Start was 3 kilometer verderop. Race met de speedboat naar de startlijn, net niet gewonnen. 5 Races gevaren: Zware omstandigheden. Techno's planeerde constant, dus downwind niet bij te houden en upwind mooie strijd. Upwind vaak duwen tegen de masthand, overpowered! Met 18 a 20 knopen was het weer voor slalom, waarom varen we dan course race?14 September 2013: Lekker middagje zee
Robert de Leeuw - zondag 15 september 2013 21:00:28
NW voorspeld, vooral aan de kust goeie wind. Dus doorgereden naar zee. Stond een goed windje op de dam. FSW 84 Pro met de Ice 5.3 gepakt. Op het water viel de wind tegen. Zaten flinke wind gaten in de wind. Soms wel heerlijk. Groter board gepakt zodat ik minder zou zinken. Daarmee veel gijpjes in de golven geoefend. Lekker weer, beetje vlagerige wind, had beter een groter zeil kunnen pakken.


11 September 2013: Stevig avondje zee
Robert de Leeuw - donderdag 12 september 2013 18:42:28
Eind van de middag en avond wind. Mooie avond om de Quad eens goed te testen. Toen de vloed kwam kwam ook de shore-break, heel lange muur van 1 meter hoog die op het strand brak. Niet fijn, 1x erdoor en dan zo lang mogelijk op het water blijven. Begonnen met de JP FSW 84 en Ice 5.3 zeil aan de grote kant, had klein gekund. Daarna de Quad 81 om te vergelijken. Nu met veel wind en deining, geen steile golven. Hoogte lopen doet ie goed, al voelt het raar. Halve wind voelde niet relaxed. Golf afrijdend erg tof: Net een skateboard. Board ligt niet los op, springt ook niet makkelijk. Nog even de JP FSW 84 gepakt om te vergelijken: Fijner. Leuke avond, zware bijna onmogelijke shore-break. Quad wordt verkocht. Nog een zeehond gezien.


31 Augustus 2013: Eindelijk weer eens Grevelingendam: Slalom Training
Robert de Leeuw - zondag 01 september 2013 22:48:13
Eindelijk weer eens Grevelingendam. GT85 met Warp 8.6 gevaren, liep lekker kwam wel snelheid te kort. Veel op gijpen geoefend: eerst in de voetbanden, dan pas inhaken, ff wennen maar je bent wel sneller op snelheid, en meer controle. Het was lekker weer, verbrande kop: Note to self: insmeren! Veel mensen klaagde over vlagerige wind. Ik had er nauwelijks last van.