Roberts Blog

Renault Zoe: dag 2

Dag begint met een rit naar de Avans Hogeschool in Den Bosch: 44km rit. Zoe begint met een range van 265km. Op de snelweg rij ik mijn normale snelheid, dus mag en kan ik 130, dan rij ik dat ook. Al snel zakt de range flink terug. Een groot stuk is maar honder, en ik kom aan met nog 188km range over.

In de parkeergarage van de hogeschool zijn een paar laadpalen, allemaal vrij. Ik neem de eerste. Het zijn allemaal Ecotap laadpalen. Kabel er in: Elec2Go pasje. Heel lang wachten: knipper knipper. Rood. Intussen ervaren: NewMotion pas: wachten, denk wel meer dan 1 minuut: rood. Oke, dan heel de kabel maar er uit. Auto even aan zetten en weer uit. Kabel eerst in de laadpaal dan in de auto. NewMotion pas. Nee, lukt niet. Valt me wel op dat de kabel aan de paal kant helemaal niet vast zi
Het is een dubbele laadpaal, dus dan de andere kant maar proberen. Kabel er in: Elec2Go pas: Klik en laden! Vast iets mis met de andere kant van de laadpaal. Na mijn afspraak terug bij de auto: Staat er een i3 te laden op de stekker die het bij mij niet deed: Geen idee! Blijft gek. Ook deze paal laad de kabel niet los zonder pasje te gebruiken.

Thuis naar een andere publieke lader: Dit maal een Alfen ICU van Allego. Kabel er in, Elec2Go pasje: laden! Bij vertrek ging het niet goed. Ik haal de stekker eerst uit de auto. Kabel blijft in de paal vast zitten. Dat lijkt wel beetje standaard, ik swipe het pasje, niks. Had ik het verkeerde pasje? Nee, met de NewMotion pas start ik de andere kant van de paal. Dan maar helpdesk van Allego bellen? Nee, er staat geen telefoonnummer op de laadpaal. Kabel weer terug in de auto gestoken, Elec2Go pasje swipen. Transactie start. Stekker eerst uit de auto. Paal zegt kilk. Kabel aan de paal kant los. Kan dus wel.

Renault Zoe laden op een ICU Allego laadpaal

In de avond naar Amsterdam, 105km. Dat zouden we heen en weer moeten kunnen halen, zeker als we rustig zouden rijden. Maar er stonden een aantal laadpalen in de buurt, dus normale snelwegsnelheid gereden. Auto had nog 64% over, dus zelfs maar 1/3de gebruikt. Nuon/EV-Box paal. Inpluggen, Elec2Go pasje: Ring ging naar Blauw en Groen, wat betekent dat? En ging naar groen: laden. Midden in de nacht ga ik geen risico's nemen, dus dan maar gewoon eerste pasje en dan kabel er uit. No problems.

Dag 2 en 2 keer issues met een laadpaal, dat is toch echt te veel. Allego, waarom zit er geen telefoonnummer op jullie laadpaal?