29 December 2011: Laatste sessie van het jaar: Koud maar lekker
Robert de Leeuw - vrijdag 30 december 2011 12:28:08
Voorspelling was qua wind al dagen erg goed, maar met maar 7 graden zou het niet warm worden, en om het helemaal te verpesten was er ook nog heel de middag regen voorspelt. Dus een No-Go. Gewoon gaan werken, ik check het weer op mijn werk, he maar 1 bui en die trekt tussen 11:00 en 13:00 over zeeland. Daarna zou het droog zijn. dus toch maar mijn surfspullen gaan halen, werken kan morgen ook nog. Ik was rond 12:00 op de grevelingendam:�Regen. In de auto wat gegeten en buien-radar gechecked. Pas rond 13:30 werd het droog, windrichting was net te zuid voor de Grevelingedam zelf dus even door gereden naar de boten helling. daar kwam de wind goed door: 18 tot 27 knopen:�Windkracht 5 a 6:�Lekker! Even getwijfeld� om 4.7 te pakken, maar dat zou tussen de vlagen wel eens net te klein zijn, en met deze kou is het beter om wat harder te moeten werken met een 5.3 dan te dobberen met een 4.7. Het was opstappen en weg vliegen, sommige vlagen waren erg ghard en stond ik toch wel op max. In het begin vooral dicht bij de kant wat gybejes rond de eerste grote rode boei gemaakt. Toen Hans ook het water op kwam samen veel rakken naar Herkingen gemaakt. Met dit weer doe ik dat liever niet alleen. Gaat er iets mis heb je alle hulp nodig. enkele sprongetjes gemaakt, maar stonden weinig goede golven. Laatste half uur werd ik moe en begon ik wat te vallen, dus maar op tijd gestopt. Geen kou gehad, alleen weer een beetje koude vingers, maar ging al beter dan de laatste keer. Ik miste de warme kleedruimte van Kabbelaarsbank, maar het was erg lekker varen. Mooie afsluiting van een zeer goed seizoen. Hopelijk blijft de voorspelling van 12 graden en wind voor 1 Januari staan, begint het nieuwe jaar direct goed.


Prettige Kerstdagen
Robert de Leeuw - vrijdag 23 december 2011 19:38:25
Iedereen Prettige Kerstdagen. Alle surfers die niet te veel verplichtingen hebben en dus deze dagen kunnen varen: Veel plezier. Het ziet er mooi uit voor kerst, goed groot is de kans op mooie wind en niet te koud met kerst.


10 December 2011: Koud: 6 a 7 graden, maar lekker
Robert de Leeuw - zaterdag 10 december 2011 22:24:24
Na een weekje stormen maar moeten werken was er voor zaterdag gelukkig ook nog wat wind. Voorspelling nam iets af richting het weekend, maar met 15 tot 21 knopen genoeg om lekker te varen en met 8 a 9 graden voorspelt net warm genoeg om nog te surfen.� Gekozen voor Kabbelaarsbank, waarschijnlijk meer wind dat de Grevelingendam, en warm omkleden bij het surfcenter. Gelukkig maar omdat het maar 6 a 7 graden was en ik normaal 8 graden als ondergrens aan hou. Heel de middag met iSonic 121, Warp 7.8 en Deboichet SL2 42cm gevaren. Eerste rak: 55.4 km/h op mijn GPS, daarna niet meer gehaald. Eerste paar rakjes moet ik wel wat wennen, beetje aan trim en houding werken, voelde erg vermoeiend. Even gestopt, en de rest liep ook te praten over vermoeing, duidelijk de kou die parten speelde. Verder liep het erg lekker, meestal heerlijk los, kon goed redelijk goed hoogte lopen. Veel gybes geoefend rond de boeien die er lagen. Eerste paar gingen niet zo goed, moest even aan het board wennen, maar zeker tegen het einde gingen de meesten echt briljant. Toen alleen nog geoefend om zo dicht mogelijk bij de boei uit te komen. Mijn techniek is goed. Nu nog het inzet moment verbeter zodat ik geen ruimte voor andere laat. Ook merkte ik dat ik slechter gybe als ik achter andere vaar, ik neig er na om hen te volgen, terwijl ik gewoon mijn eigen lijn zou moeten volgen. Snelheid was gelijk aan iedereen, of sneller. Gybes duidelijk het best. Was altijd veel sneller weg. Het was koud, maar geen kou gehad, maar daardoor wel vermoeiend. Met het zonnetje was het lekker. Heerlijk 2,5 uur gevaren. Met een man of 10 a 15 (en 2 dames) op het water niet heel er druk.Modder
Robert de Leeuw - zondag 04 december 2011 18:56:34
Met een mountainbike door de modder is leuk, maar met een motor is het hilarisch


Blog ge-update: Foto's in de blog
Robert de Leeuw - zaterdag 03 december 2011 22:49:04
Ik heb wat aangepast aan mijn blog, nu kan ik foto's etc makkelijker opnemen in mijn blog. Ik ga dit nog verder uitbreiden dat ik ook markup toe kan voegen. Ook heb ik wat toegevoegd voor surf-foto's, als ik een surfdag post op mijn blog, en ik heb foto's van die dag komen de eerste 5 foto's direct in mijn blog. Dat ga ik nog uit breiden met filmpjes.


27 November 2011: En nog een dagje surfen
Robert de Leeuw - donderdag 01 december 2011 21:06:01
3de dag op rij surfen, en dat in November, zeldzaam, maar na weken nauwlijks wind wel heel lekker. Ik had gekozen om laat te gaan surfen, in de ochtend hielden ze ZW en dan 6 a 7 Bf. Na 13:00 zou de wind snel draaien naar W/NW en afnemen naar 5 Bf. Er zijn bijna geen spots waar beide windrichtingen echt fijn zijn. Zo-ie-zo is het niet prettig om op het water te zijn als de wind draait. Dus gekozen om na 13:00 op de Grevelingendam te gaan varen als de wind was gedraait. Dat was een goede keus. Wind was iets minder dan ik had gehoopt, maar de zon ging zelfs nog schijnen, en dat is wel lekker. In het begin een heel harde bui met veel regen, daarna begon de wind af te nemen en de zon te schijnen. Lekker gevaren, al was het vaak wel minimaal. Op zich een goed keus geweest om te wacht tot de wind was gedraait. Lekker dagje rustig aan doen na 2 dagen knallen met slalom spullen. Voldaan naar huis gereden. Winter zou nu mogen beginnen, ik heb een paar dagen rust nodig.


Blauwe spuitbus verf ontploft in waterkoker
Robert de Leeuw - zondag 27 november 2011 10:21:15
Alain, een surfvriend van mij heeft geprobeerd om een spuitbus blauwe verf op te warmen in een water koker...


26 November 2011: Tegenvallende wind, maar lekker slalom dagje
Robert de Leeuw - zondag 27 november 2011 10:15:13
Er was toenemende wind voorspeld, tot windkracht 7. ZW, dus naar de Punt. Even Jurjen opgehaald in Ellemeet, daarna naar de�Punt, daar viel de wind tegen. Wind begon pas net toe te nemen, eerste surfers waren met 8.0 en 7.3 op het water. Marius en Menno (Flappie) waren 6.7 aan het optuigen. Toen Flappie het water opging en al snel in plane was met 6.7 ook maar mijn Warp 7.0 weer opgetuigd. Setje liep lekker, de Venom werkt duidelijk goed als ik goed gepowered ben, beter dan gisteren toen de win net iets minder was. Het laatste half uur nam de wind flink toe, nog een gybjes geoefend. Wind werd zo hard dat ik nog een poging heb gedaan voor een nieuwe PR�(persoonlijk record) op de NauticalMile�(1.85 km).Was een lekker dagje slalom. Vandaag mijn goede winterpak en winterschoentjes gedragen, dit keer geen koude voeten. Tijdens aftuigen nog met verschillende mensen staan kletsen waardoor het al helemaal donker was toen ik mijn pak uit ging doen. Thuis mijn GPS�uitgelezen: Ja, PR�op de NauticalMile:�51.67 km/u gemiddeld. Marius heeft nog wat foto's gemaakt, die hoop ik binnenkort te krijgen.25 November 2011: Eindelijk weer goede wind
Robert de Leeuw - zaterdag 26 november 2011 17:40:00
Na weken geen wind en kou, en daarvoor alleen een laf� windje, eindelijk weer ZW. Nog steeds vrije dagen, dus direct een dag vrij genomen. iSonic 111, Warp F2009 en C3 Venom 38cm Na snel optuigen mijn pak aan trekken en gaan. Gekozen voor de Venom 38cm, eerste keer met die vin. Lang gewacht om die eens te testen. Zou die de iSonic 111 beter te varen maken met de Warp 7.0?�Ja, zeker beter dan met de SL2, controle denk ik gelijk aan de SL4, maar dan minder nervous, gewoon veel betrouwbaarder. Geen problemen met de iSonic gehad met gyben. Misschien is erg toch nog hoop. Nog een paar keer proberen. Na 2 uur viel de wind even helemaal weg. Lang genoeg gevaren. Na wat kletsen, afgetuigd en naar huis. Als de voorspellingen uitkomen krijgen we dit weekend nog 2 dagen wind. Het was lekker om weer op het water te zijn. Na een paar weken rust leek mijn lichaam een stuk fitter. Gybes gingen verdomd goed, snelheid was in de hardere vlagen ook heerlijk. Lekker!


06 November 2011: Dag 40: Grijze koude zondagmiddag en weinig wind
Robert de Leeuw - maandag 07 november 2011 12:21:54
Met 13 graden was het niet echt warm, grijze lucht, maar geen wind. Mijn plan was om naar Kabbelaarsbank te rijden, onderweg naar zeeland viel op hoeveel wind er was. Op de Grevelingendam werd er geplaneerd, dus even gestopt, hoorde dat 7.5 goed was, dus op de Grevelingendam gebleven. Begonnen met: iSonic 121 met Warp 7.8 en Deboichet R10 46cm. Toen ik opstapte was het dobberen, zelfs tot een heel eind op het grote water was er geen wind. Toen de wind terug was waren het alleen vlagen:�500 meter planeren, 500 meter dobberen. Tijd voor een groter setje: GT85 met R-Type 9.5 en Deboichet R12 64cm. Direct planeren, in vlagen zelfs groot, maar heerlijk om gewoon heel de tijd te planeren. Het was grijs, fris en de wind viel tegen. Volgende keer rij ik toch weer gewoon door naar de kust met N/NO wind.


01 November 2011: Warm november dagje, lichtweer
Robert de Leeuw - donderdag 03 november 2011 22:01:13
Eerste dag van November, strak blauwe hemel, licht windje. Perfect om eens wat nieuwe lichtweer spullen te proberen. Dus tijd om mijn Warp F2011 8.6 op te tuigen met mijn Platinum 215 en een paar 60cm vinnen te testen. Er was weinig wind, kon planeren, maar soms was het op mijn tenen, later nam de wind iets toe. Zeil voelde lekker licht, giek lekker dun. 3 Vinnen gevaren: Drake R13 60cm, C3 D2 60cm en Select Ultra 60cm. Wind was licht vandaag, maar het was lekker warm, perfect test dagje. Warp bevalt goed. Over de vinnen ben ik nog niet uit, daarvoor moet ik nog meer testen.26 Oktober 2011: Zonnig najaars dagje
Robert de Leeuw - vrijdag 28 oktober 2011 12:40:54
Lekkere wind en weer voorspelt en ik had een vrije dag, super. Na het ophalen van mijn RAM F9 bij de zeilmaker door naar de Kabbelaarsbank. Daar zag het er goed uit, veel planerende surfers en strak blauwe hemel. Helemaal niet koud. Warp F2011 Na even praten mijn Warp 7.8 opgetuigd, mooie dag om mijn pas gekochte Warp F2011s eens te testen. Begonnen met mijn iSonic 111 er onder, maar omdat de wind erg zacht was uit eindelijk overgestapt op mijn pas gekocht iSonic 121. Dat ging beter, maar wind nam verder af dus moeten stoppen. Was een lekker dagje, beetje weinig wind, maar met z'n zonnetje was het echt genieten.Foto's Select SL7/RS7 met gebroken base
Robert de Leeuw - dinsdag 18 oktober 2011 22:14:12
Heel veel Select SL7/RS7's krijgen problemen met een loskomende base. Peterman heeft er al een mooi article overgeschreven. Ik heb in 2009 een RS7 49cm gekregen waar de base los van was. Ik heb er uiteindelijk een 41cm van gemaakt. Dit weekend was ik de garage aan het opruimen en kwam ik oude base tegen. Ik heb er maar even foto's van gemaakt, altijd leerzaam. Die wilde ik jullie niet onthouden.


Speedsurf tips: In 5 stappen sneller op de 10-seconden run
Robert de Leeuw - zondag 16 oktober 2011 22:30:52
Peter Heida, zelf een erg sneller slalom/speed surfer heeft een mooi stuk geschreven voor speedsurfers die sneller willen worden. Hij heeft ook een paar andere toppers (80+ km/u) gevraagd hoe zijn top snelheden halen.


Nederland Wereld Kampioen Honkbal 2011
Robert de Leeuw - zondag 16 oktober 2011 13:58:20
Als oud Honkballer kijk ik, als er eens een wedstrijd op TV is, nog wel eens een wedstrijdje. Ik blijf het een mooie sport vinden. Onze Honkballers telde, in de tijd dat ik nog Honkbalde eind jaren 80, helemaal niet mee op wereld niveau. Toen Robert Eenhoorn in 1990 als eerst in Amerika ging spelen leek het toch mogelijk dat Nederlanders goed kunnen Honkballen. In 2000 wisten de Nederlandse Cuba, een van de Wereldtoppers) te verslaan tijden het Olympische toernooi. Daarmee was dat toch wel het hoogte punt voor het Nederlandse Honkbal. Maar daar is afgelopen dagen verandering in gekomen. Op het WK in Panama heeft het Nederlandse team een aantal toppers verslagen met als hoogte punt Donderdag Cuba met 4-1 verslagen en daarmee een plaats in de Finale. In de Finale kwamen ze Cuba weer tegen. De finale zou Zaterdagavond Nederlandse tijd 24:00 plaats vinden. Ik wilde gaan kijken, maar door regen wed de wedstrijd uit gesteld naar 3:00 en uit eindelijk schijnbaar 4:00 in de nacht. Ik ben maar gaan slapen. Helaas. Want Nederland heeft met 2-1 Cuba verslagen en is daarmee Wereld Kampioen. En daar ben ik als oud Honkballer erg trots op.


11 Oktober 2011: Middagje Freeride en Speed
Robert de Leeuw - donderdag 13 oktober 2011 17:55:33
De 4de dag in 6 dagen. Tijd om weer rustig aan te doen. Voor de Grevelingendam iets te zuid dus botenhelling. Lekker met JP�FSW�84II met Ice 4.7 gevaren. Net echt fijn water om te varen. Nog ff met de GPS achter dammetje in Herkingen gevaren: 60.4 km/u


Eind uitslag Regiocup Zuid 2011: 2de, nee toch 4de, en een onverwachte extra prijs
Robert de Leeuw - dinsdag 11 oktober 2011 21:10:10
Direct na de laatste heats van de laatste regiocup van dit jaar hadden we een prijs uitreiking. Andere jaren was dat nooit. Het is wel een stuk leuker om een prijs uitreiking te hebben. Er waren 4 eerste prijzen te winnen: Men en U20 (Under 20) is zowel de Gold als in de Silverfleet. Daarnaast waren er kleine prijsjes voor iedereen die mee heeft gedaan. Ik werd 2de in de Silverfleet, doordat ik de eerste wedstrijd had gemist had ik te veel punten achterstand om nog eerste te kunnen worden. Na de gewone prijzen werd ik nogmaals naar voren geroepen: Omdat ik in 2 jaar zoveel ben gegroeid en ik de laaste 2 wedstrijden zo goed heb gevaren in de Silverfleet werd ik welkom geheten in de Goldfleet, dus mee doen met de toppers. En daarnaast ben ik door het NVW uitgenodigd om komen jaar mee te doen met het NK! Op maandag ging Ko nog eens door de uitslagen en kwam er achter dat er een fout was gemaakt, er was 1 aftrek te veel gegeven waardoor ik te veel goed had weten te maken. Dus werd ik geen 2de maar 4de.


09 Oktober 2011: Laatste regiocup 2011
Robert de Leeuw - dinsdag 11 oktober 2011 20:02:09
Er was toenemende wind draaiend van Zuid naar West voorspelt, dus meestal wordt dat een rare wedstrijd me afgelaste heats en steeds uitstel van heats om de baan aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Daarnaast ook veel regen voorspelt, dus niet de leukste omstandigheden. Maar het eerlijke is dat iedereen daar last van heeft. Totaal 10 heat gevaren, de eerst 9 heb ik ruim gewonnen, de laatste door een erg slechte start en goed varen van Ko en Andrea helaas 3de geworden. Met 9 overwinningen en met 2 heats aftrek ruim 1ste geworden vandaag. Het is nu wel heel duidelijk dat ik niet meer in de Silverfleet hoor en dus volgend jaar Goldfleet ga varen, in de goldfleet zal het wel niet meer of heel zeldzaam lukken om een heat te winnen, de top 5 van de goldfleet is echt heel erg goed, maar de jongens daar achter moet ik toch wel leuke wedstrijden mee kunnen varen volgend jaar.


08 Oktober 2011: Koud middagje, 8.4 kapot!
Robert de Leeuw - zondag 09 oktober 2011 17:40:00
In de ochtend wat andere dingen te doen, was ook nog moe van Donderdag, dus rustig wat andere klusjes gedaan en daarna pas naar Zeeland gegaan. Weinig wind, dus grootste slalom set gepakt: GT85 met RAM 8.4. Tussen de buien was het goed, kon makkelijk planeren ook als andere al stil vielen, maar in de buien was de wind zo hard dat ik mijn setje niet op het water kon houden. Bij het uit het water lopen tijdens een bui viel me een scheurtje in mijn zeil, net boven de giek, in het voorlijk op. Snel mijn setje afgetuigd, 8,4 moet worden gerepareerd. Om toch nog iets te trimmen voor de wedstrijd morgen de Warp 8.0 opgetuigd en het water op gegaan. Normaal zou ik nu nog niet mijn Warps pakken voor een wedstrijd omdat mijn gybes een stuk slechter zijn met mijn Warps dan met mijn RAMs. Op het water merkte ik al snel dat het board meer plakte dan met de RAM�8.4. De Warp geeft duidelijk meer downforce. Mastvoet nog verder naar achter en toen liep het setje weer sneller. Wat opviel is met hoe weinig wind de Warp nog planeerde en hoe licht het zeil dan voelde. Er is nog een beetje hoop voor de wedstrijd morgen, als de wind dan ook zacht is.


06 Oktober 2011: Eerste herfst storm en toch nog verbrand.
Robert de Leeuw - vrijdag 07 oktober 2011 17:40:00
Na een paar weken wind stil en warm weer is de herfst nu echt begonnen, afgelopen dagen nam de wind steeds meer toe en vandaag zou de dag met hardste wind worden. Ik had veel bewolking en regen verwacht. Thuis regende het flink toen ik weg ging, maar onderweg werd het al snel droog en daarna geen regen meer gehad. Rond een uur of 2 a 3 trok het zelfs helemaal open en was het heerlijk in de zon, oke, wel verbrand. De herst is heel erg goed begonnen. Hopelijk komend weekend meer.


Full-Speed slalom rakje op film (50-55 km/u)
Robert de Leeuw - maandag 03 oktober 2011 15:31:39
Ik heb op 12 september wat gefilmd met mijn GoPro camera. Heb afgelopen weekend er een filmpje van gemaakt (het waaide niet en dan heb je tijd over)


Einde windstille periode in aantocht
Robert de Leeuw - maandag 03 oktober 2011 15:03:39
Na weken warm, droog en windstil weer begint het morgen eindelijk weer te waaien. Meeste mensen zullen balen dat het mooie weer voorbij is en de herfst nu echt gaat beginnen. Voor surfers is een paar weken uitrusten en spullen schoonmaken voor bij en gaat het feest nu juist pas echt beginnen.


Maandagavond 26 sept. super TV avond op comedy central.
Robert de Leeuw - zondag 25 september 2011 19:04:45
Morgenavond (Maandag 26 sept.) wordt een super TV avond op Comedy Central. De nieuwste show van Jeff Dunham voor het eerst op TV, gevolgd door The Roast of Charly Sheen.


Geen wind: tijd voor onderhoud aan mijn surfspullen
Robert de Leeuw - zondag 25 september 2011 12:18:50
Na weken en veel weekenden wind was de voorspelling voor dit weekend en is de voorspelling voor de komende week wind stil. Dus eindelijk tijd om mijn surfspullen schoon te maken en kleine klusjes te doen die lang zijn blijven liggen. Ik had nog wat werk aan mijn Variable Outhaul, paar vinnen die nog niet paste, kar opruimen, mast pas maken en onderhoud aan mijn North Power XTRs.


20 September 2011: Lekker relaxed freeriden
Robert de Leeuw - woensdag 21 september 2011 21:01:19
Vandaag was meeste wind voorspelt van de week, dus deze dag vrij genomen. Naar de Punt gegaan. Heel de dag met de S-Type 104 met Duke 6.7 en Eagle 35cm gecruised, even lekker niet pushen of trainen voor slalom, gewoon relaxed rond gevaren. Lekker genieten!